Arkiv

 SAC i Almedalen 2018

Stockholm-Gotlands distrikt av SAC närvarar med tältplats i Almedalen måndag 2/7 - onsdag 4/7, på Strandvägen mellan Almedalen och Kallbadhuset.

Kom och häng, snacka med syndikalister från runtom i distriktet och kanske blir det lite musikunderhållning då och då som det var förra året!

Om du inte redan är det, passa på att gå med i en fri, kämpande fackförening för alla yrken utom chefer!

Och inte minst, kom på våra programpunkter om individuella löner och om den hotade strejkrätten!

Tisdag 3/7 blir det ett samtal kallat "Heta Stolen" mellan Frederick Batzler och Emil Boss från SAC, med start kl 15.30 i vårt tält under rubriken:

Individuell lönesättning och sifferlösa avtal - Finns det alternativa lösningar?

Onsdag 4/7 blir det seminarium med Christer Thörnqvist, som är lektor i företagsekonomi på Högskolan i Skövde, på Café Siesta kl 16.00 med rubriken:

Raseriet mot strejkrätten - vill regeringen öppna för avtalsshopping?

Här hittar du information om seminariet:

https://www.facebook.com/events/2107540559489509/ 

STRIKE BACK - En dag om strejkrätten

Lördagens demonstration blir den största hittills till försvar av strejkrätten. Så vitt vi vet har det heller inte skett en så bred tvärfacklig manifestation i Sverige sedan mordet på Björn Söderberg 1999.

Demonstrationen börjar 25 augusti klockan 12.00 på Norra Bantorget i Stockholm och beräknas pågå till cirka klockan 14.00.

Efter demonstrationen kommer det arrangeras olika happenings och protestaktioner runtom på stan öppna får alla som vill delta. Mer info om dessa finns i respektive Facebook-event och mer info kommer Även på plats på lördag.

https://www.facebook.com/StrikeBackSTHLM/?fb_dtsg_ag=AdzSK8BRxDaB2uLp4d8_H5rwnn3gW0a3ZgD7nfsnoCtj6A%3AAdxGcTl-P7CFN-FgWSY_6voPi0yYmZ-2CuINplDf5DlfNQ  

Makthavarna på arbetsmarknaden, det vill säga toppskiktet i de centrala fack- och arbetsgivarorganisationerna, är överens: Strejkrätten ska begränsas.

Just detta har näringslivets kampanjat för i decennier och det är en skam att LO, TCOs och SACOs ledning gett efter, särskilt som de inte ens har de egna medlemmarna med sig.

Strejkförbudet skapar risk får avtalsshopping och trycker tillbaka de fria fack som idag agerar utanför pamparnas kontroll. Inskränkningen av strejkrätten är ett hårt slag mot arbetarrörelsen och ett hot mot demokratin. Det stärker samma makthavare som nu förhandlat bort fackmedlemmarnas rättigheter mot deras vilja.

Strike BACK arrangeras av Nätverket Strike Back. Planeringen har skett i öppet utlysta möten där alla varit välkomna oavsett organisationstillhörighet.

/Nätverket Strike back - försvara strejkrätten 25/8