Branschkonferens 2019

Den 8-10 november händer det i Malmö! Då kör vi SAC:s branschkonferens tillsammans med Nordiska Arbetarfilmfestivalen. Missa inte en härlig mix av workshops, filmer, samtal och mingel! Allt med arbetarkamp och organisering som tema. Kom till Malmö i november!

OBS, anmälningstiden har gått ut. Konferensen är fullbokad med närmare 80 anmälda deltagare. Eventuellt kan lediga platser tillkomma efter avhopp.

Kontakta SAC:s fackliga samordnare: 08-522 45 635, fs@sac.se

Fokus lärarprotester och gigekonomi

SAC har sedan många år tillbaka arrangerat årliga branschkonferenser. Tanken med konferenserna är att aktiva medlemmar i SAC från olika yrken och delar av landet ska kunna ses, lyssna på föredrag, utbyta erfarenheter och och snacka organisering.

Traditionellt brukar konferensen täcka samtliga branscher, men i år kommer vi att fokusera på två “heta” grupper, nämligen militanta lärare och arbetare i gigekonomin. Men så klart är konferensen till för alla SAC-medlemmar oavsett yrke!

Arbetarfilmfestival med tema organisering

Arbetarfilmfestivalen är ingen vanlig filmfestival, utan en plattform för en ny arbetarrörelse. Festivalen startades 2017 av filmkollektivet RåFILM som bland annat har gjort de prisbelönta dokumentärerna Förvaret och 3 Stolen Cameras.

I fokus för filmfestivalen står samtal och möten för lärande, för att hitta nya visioner och framtida samarbeten. Detta är Nordens hittills enda arbetarfilmfestival, där film och samtal används för att väcka viktiga frågor och få nya perspektiv. Med Malmö som nav är ambitionen även att samla och sprida arbetarfilm i Norden och världen.

För mer info om arbetarfilmfestivalen, klicka på bilden nedan!

Konferens och festival i ett

Det mest spännande med årets branschkonferens är att vi kommer att samköra den med Arbetarfilmfestivalen. I praktiken kommer det gå till så här, att på förmiddagen har SAC sina egna workshops och aktiviteter. Sen, efter lunch, tar vi del av det öppna programmet på filmfestivalen.

Festivalens program kommer att innehålla både filmer, föreläsningar och panelsamtal som är relevanta för branschkonferensen. Vissa av förmiddagens aktiviteter kommer att vara direkt kopplade till programpunkter på festivalen.

Temat för konferensen och festivalen

Temat för festivalen är kort och gott organisering. Konferensen kommer att zooma in något och fokusera på facklig organisering av just lärare och arbetare i gigekonomin. Förutom aktivister och organisatörer från olika organisationer i Sverige har vi bjudit in långväga gäster från USA och Storbritannien.

Gäster och föreläsare på festivalen

Ellen David Friedman har sysslat med arbetsplatsorganisering och politisk aktivism i flera årtionden och tillhör USA:s mer erfarna fackliga aktivister.

Ellen är numera pensionär men trots det aktiv och engagerad, bland annat i Labor Notes och i United Caucuses of Rank-and-File Educators (UCORE), ett nätverk för progressiva aktivister inom lärarfacken i USA. Därför har hon jättebra koll på den senaste tidens extraordinära arbetarprotester bland amerikanska lärare, vilket hon också kommer berätta om på festivalen/konferensen. 

United Voices of the World (UVW) är den syndikalistiska fackföreningen i London som har gjort det som de flesta andra har misslyckats med, nämligen att organisera arbetare i gigekonomin. Med kreativa metoder och strategier och med ett nydanande mediearbete har UVW på bara ett par år tagit sig an prekariatet och fått tusentals nya medlemmar. Vi ser jättemycket fram emot att höra organisatörerna från UVW berätta mer om alla sina hemligheter.

Kom till Malmö den 8-10 november! Anmäl dig nu!

Missa inte höstens höjdpunkt för fackliga aktivister. SAC står för resa, mat och boende!

Detta ingår för medlemmar i SAC:

  • Inträde till Arbetarfilmfestivalen
  • Resa till och från konferensen
  • Boende på vandrarhem i delat rum
  • Mat för hela helgen
  • Spännande föreläsningar, worskhops och filmer
  • Häng med superduktiga fackliga aktivister och organisatörer från hela världen

Anmäl dig HÄR senast den 6 oktober!

(Om du inte behöver boende räcker det om du anmäler dig senast den 18 oktober)

Om du har frågor, kontakta SAC:s fackliga samordnare: 08-522 45 635, fs@sac.se