Tiotusentals demonstrerade mot rasism

Idag hölls antifascistiska manifestationer på mer än 20 orter runt om i Sverige, som reaktion på SMR:s attack i Kärrtorp förra söndagen.

Nätverket linje 17 har visat på styrkan med lokal organisering, och vilket genomslag det kan få. De har gjort ett fantastiskt arbete. Det finns en enorm förändringskraft i gräsrotsorganisering. Tillsammans, utan pamparoch politiker, kan vi verkligen förändra. Det visar Linje 17 på med all önskvärd tydlighet.

SAC vill också passa på att rikta ett tack till alla medlemmar som varit involverade i arrangemangen landet runt. Vi vet av egen erfarenhet hur viktigt det är att reagera på fascisternas attacker.

SAC syndikalisterna är en fackförening för alla-oavsett var vi kommer ifrån i världen, eller legal status. Hos oss är internationell solidaritet och internationalism praktik och inte slagord. Vi kommer fortsätta det nödvändiga och viktiga organiseringsarbetet på arbetsplatserna.

Dagens manifestationer visar vår kollektiva styrka när vi går samman på gräsrotsnivå. I hårda tider ger det en hoppfull påminnelse om att vi - tillsammans - kan förändra världen.

Kärlek och styrka

SAC Syndikalisterna