Pepp, film, snack och verkstad - Konferens + filmfestival i november

Återigen samkörs SAC:s årliga branschkonferens med Nordiska arbetarfilmfestivalen. Tillställningarna blir digitala i år och äger rum 6-8 november. Missa inte detta!

Tanken med SAC:s branschkonferens är att aktiva medlemmar från olika yrken och delar av landet ska kunna ses, lyssna på föredrag och snacka organisering.

 

INBJUDNA GÄSTER
Vi har skickat ut inbjudningar till en massa duktiga organisatörer och aktivister från hela världen som vi hoppas ska vara med och dela med sig av sina erfarenheter och pepp. Jane McAlevey från USA har svarat preliminärt ja till att delta på konferensen, så vi håller tummarna att hon kommer att dyka upp. Ellen Friedman som förgyllde förra årets konferens kommer att vara med, och vi väntar på svar från organisatörer från Tyskland, Storbritannien, USA, Island och Polen, för att nämna några.

BIANCA CUNNINGHAM
Bianca Cunningham arbetar sedan 2018 på den fackliga tidnings- och utbildningsgruppen Labor Notes i USA. Hon var med och ledde en banbrytande organiseringskampanj på en mobilkedja där hon själv arbetade, och blev sedan utbildningssamordnare för Kommunikationsfacket. Bianca är dessutom djupt engagerad i Black Lives Matters-rörelsen och har skrivit om fackens ansvar för att motverka rasism. Vi ser jättemycket fram emot att höra från Bianca på konferensen.

ARBETARFILMFESTIVALEN
Arbetarfilmfestivalen är ingen vanlig filmfestival, utan en plattform för en ny arbetarrörelse. Festivalen startades 2017 av filmkollektivet RåFILM som bland annat har gjort de prisbelönta dokumentärerna Förvaret och 3 Stolen Cameras.

I fokus för filmfestivalen står samtal och möten för lärande, för att hitta nya visioner och framtida samarbeten. Detta är Nordens hittills enda arbetarfilmfestival, där film och samtal används för att väcka viktiga frågor och få nya perspektiv. Med Malmö som nav är ambitionen även att samla och sprida arbetarfilm i Norden och världen.

STYR UPP EN LOKAL TRÄFF
Vi vill peppa alla LS att styra upp lokala träffar eller liknande i anslutning till konferensens aktiviteter. Ni kan till exempel ses på LS och lyssna på ett föredrag eller se en film och sen diskutera tillsammans. Vi kommer att ta fram material som kan användas i en massa olika upplägg så att du kan delta på plats, helt själv eller i ett onlinemöte.

VILL DU HJÄLPA TILL?
Ett helt digitalt konferensupplägg är nytt och spännande, men också utmanande. Att lajvströmma material är i princip helt nytt för oss. Därför hoppas vi att det finns duktiga människor i SAC som vill hjälpa till med teknisk kompetens. Dessutom behövs det hjälp med översättning och grafik och en massa annat.
Vill du hjälpa till? Kul! Mejla fs@sac.se eller ring 08-522 45 635