Nazistattacker mot facket

I lördags blev strejkvakter vid Mcdonalds i Nybro utsatta för hot och misshandel. Natten till måndag var det dags för nästa attack. Fackföreningens möteslokal i Karlskrona vandaliserades av nazister.

Natten till måndag hade nazister krossat en ruta på en lokal i Karlskrona och satt upp mängder av klistermärken med nazistiska budskap utanför lokalen. Lokalen används som möteslokal av fackföreningen Karlskrona ortssektion av SAC-syndikalisterna.

Facket bedömer att attacken har samband med de hot som yttrades av en nazist vid blockaden mot Mcdonalds i Nybro i lördags. Fackföreningen tar allvarligt på attacken mot möteslokalen.

“Det här är en attack på fackföreningsrörelsen och hela det öppna samhället”, säger Tobias Ahlgren i handel- och servicesyndikatet Sydost.

“Det är viktigt att inte ge efter. Attacken har tvärtom stärkt oss i vår uppfattning att det är viktigt att ta fighten för de papperslösa, som är de allra mest utsatta på dagens arbetsmarknad. Vi kommer inte att låta oss hindras av vandalism och våldsdåd.”, säger Tobias Ahlgren.

Blockaden mot Mcdonalds i Nybro är en facklig stridsåtgärd med syfte att pressa restaurangen att betala en anständig kompensation till en papperslös medlem i Handel-och servicesyndikatet Sydost som arbetat på restaurangen som nattstädare för 33 kronor i timmen, sex timmar varje natt i sju månader. Kravet är inte möjligt att riktas mot städbolaget Capital Städ som anlitades av Mcdonalds för städtjänsten. Städbolaget förnekar att vår medlem haft anställning, och dessutom tycks bolaget nu ha gått under jorden.