Internationella kvinnodagen 8 mars

Den 8 mars hölls manifestationer och demonstrationer i flera av våra lokala samorganisationer (LS) men också i systerorganisationer i andra länder.

I Spanien syns slagord som "Si nosotras paramos, se para el mundo", om vi slutar stannar världen, " nos queremos libres y vivas, Orgullosas y reivindicativas!", vi vill ha varandra fria och levande, stolta och berättigade! och "yer tomamos las calles de Sevilla para continuar luchando por un cambio radical en las condiciones laborales y sociales de las mujeres", vi tar gatorna i Sevilla för att fortsätta kämpa för en radikal förändring av kvinnors arbets- och sociala förhållanden. Även den 9 mars, hölls feministiska strejker i världen för att samhället påverkas mer när strejken sker på en måndag.

Borlänge LS bjöd in alla till en strejkfest den 7 mars. Publiken fick ta del av musikunderhållning och panelsamtal. I Norrköping hölls också panelsamtal men även ett demonstrationståg och tal arrangerat av Norrköpings LS tillsammans med andra organisationer.
Nedan ser du bilder från 8 mars i några av våra LS och syndikalistiska fackföreningar i Spanien.

Läs också 8 MARS med Arbetaren!
https://www.arbetaren.se/2020/03/02/8-mars-med-arbetaren/
Där hittar du bevakningen inför 8 mars. Kvinnostrejkerna, facken och slöjförbuden, kvinnors arbetsplatskamp och mycket mer.

Borlänge LS strejkfest 8 mars

Borlänge LS

Norrköping 8 mars 2020

Norrköpings LS. Foto: Hanna Lööv

CGT kvinnostrejk

CGT Andalusien

CNT Madrid 8 mars

CNT Madrid

Coruna Spanien 8 mars

Coruna

Madrid CGT

CGT Madrid

Sevilla 8 mars

CGT Sevilla