Blockad av rasistisk reklam gav effekt

Den blockad av SD-reklam som offentliggjordes av driftsektionen SBS08 nyligen har redan gett effekt. På garaget där medlemmarna arbetar har ingen sådan reklam satts upp på bussarna. 

Förra valet 2014 genomförde facket för Syndikalistiska bussarbetare (SBSS) en blockad av bussar med rasistisk reklam. Facket fälldes senare i Arbetsdomstolen för att inte ha varslat om blockad i tid. För två år sedan skickade en ny syndikalistisk bussektion in ett varsel om blockad mot rasistisk reklam och i detta val har samma garage som förarna kör för inte satt upp rasistisk reklam på bussarna.

– Vi ser detta som en seger och tackar alla för stöd och pepp. Vi hoppas vår blockad kan visa att normalisering av rasism inte är ok på arbetsplatser eller i kollektivtrafiken. Vi behöver bli fler medlemmar så att vi är redo i alla garage nästa gång, säger företrädare för SBS.08.

– Vi ser vikten av utrymme för fackliga protester i högervridningens tid. Inskränkningen av strejkrätten är förödande för oss som jobbar i tider där vinster blir viktigare än människor. 

För mer information:

https://www.sac.se/Aktuellt/Nyheter/SBS08-sätter-bussar-med-SD-reklam-i-blockad

Syndikalistiska Bussektionen i Stockholm (SBS08) av SAC Syndikalisterna 

Facebook: SBS.08 Syndikalistiska bussektionen 08